Young couple have problems in relationship
Övrigt

Då är det läge att skilja sig

Young couple have problems in relationship

 

Det kan vara svårt att acceptera det faktum att en skilsmässa kan vara den enda, rätta vägen ut. Somliga anser kanske att man ger upp för enkelt när man väljer att skilja sig. Att man kan hålla sig kvar i förhållandet i hopp om att det kommer att ordna sig bara man försöker lite till. Det kan vara svårt att veta när det är dags att ge upp och inse att det inte kommer fungera. Men när vet man när den tiden är inne?

Detta är sannerligen en svår fråga men svaret är enklare än vad man kan ana. Om ditt äktenskap leder dig till att bli en person du inte tycker om, är det på tid att ta sig ur.

Tvingar ditt äktenskap dig att:

  • isolera dig själv från dina nära och kära
  • hindra dig att göra det du tycker är kul på fritiden
  • ändra vad du har för religiös ställning
  • konstant behöva tjata och upprepa om saker
  • behöva hitta på ursäkter för din makas/makes agerande
  • gå på tårna för din maka/make för att inte provocera hen
  • konstant oroa dig över äktenskapet och dess problem
  • ifrågasätta varför du fortfarande är kvar

Om du känner igen dig bland de flesta påståendena ovan är det en god idé att börja fundera om ditt äktenskap verkligen gynnar en bättre framtid, om du verkligen kan acceptera att leva med det som äktenskapet lett till eller definieras av.

Att ha ett optimistiskt sinne och ha tilltro på att alla problem går att fixa är en positiv kvalitet, i vissa fall. Det som är lätt att glömma när man står där och försöker fixa äktenskapet bara en sista gång är att det i verkligheten krävs två för att få det att funka. Man kan endast ha kontroll över en själv. Du som person kan ändra dig själv till det bättre så länge du är trygg med ändringarna. Det kan handla om att bli en bättre lyssnare, vara mer omtänksam eller helt enkelt lägga lite mer tid och tanke till den andre. Efter detta har du gjort allt du kan från din sida.

Självklart bör man möjligen inte ansöka om en skilsmässa så fort något går snett men om man verkligen försökt att lappa ihop äktenskapet och gett sitt allt fastän ingenting verkar bli bättre kan det vara nödvändigt för en själv att ta sig ur situationen. När du finner att problemen och negativiteten runnit över bägaren och slukat upp all din energi är det dags att gå vidare.

Att skilja sig kan vara ett tufft beslut för många. Det är känslosamt och jobbigt att behöva lämna den person man en gång så mycket älskade. Men det fungerar inte alltid för alla. Om ditt förhållande påverkar ditt dagliga liv negativt och tvingar dig att bli eller agera på ett sådant sätt som du inte känner att du vill, kan det vara en god idé att tänka på att skilja sig.

Om författaren

Lenia

Kommentera

Klicka här för att skriva en kommentar