Innan skilsmässan

Håll gnistan vid liv

Har känslorna svalnat efter att vardagens trista lunk smugit sig in? En av de vanligaste orsakerna till skilsmässa är ett upphört engagemang i relationen. För att undvika framtida missförstånd bör ni prata om vad ni förväntar er av varandra. Ha en förståelse för varandras tankesätt och kompromissa er fram till lösningar. Nedan finner du några basala tips för att behålla eller hitta tillbaka till glöden i förhållandet:

  1. Kommunikation är grunden för ett sunt förhållande. Visa intresse genom att engagera er i varandras liv. Fråga hur personen mår och hur dagen har varit. Gläd er åt varandras framgångar och försök hela tiden ta fram personens bästa sidor.
  2. Hitta på saker tillsammans. Det kan vara allt från att ta en cykeltur till att boka in en natt på ett hotell. Det behöver inte kosta pengar utan det är principen att ibland göra något bara ni två. Spontanitet i vardagen gör förhållandet mer spännande. Se till att överraska varandra när personen minst anar det!
  3. Att ha egna intressen är jätteviktigt. Lämna utrymme för varandra och visa uppmuntring till att träffa vänner och lära känna nya människor.
  4. Var givmild och lär dig att glädjas åt det lilla i vardagen.
  5. Visa kärlek genom handlingar men också genom fysisk kontakt. Ta till vana att kyssa varandra varje gång ni ses och säger hejdå.
  6. Turas om med hemsysslor. Lagar något maten kan den andra ansvara för att diska. Dammar någon så erbjuder den andre parten att dammsuga. Försök att underlätta för varandra i vardagen.

Om författaren

Anna

Kommentera

Klicka här för att skriva en kommentar