Övrigt

Reflektera över det förflutna och förbättra ditt framtida jag

Det kan vara lätt att sätta all skuld hos din före detta partner vid en skilsmässa. Från ditt perspektiv ser det kanske ut som att du inte bidragit till något som har att göra med relationens nedgång. Det är dock viktigt, för dig själv bland annat, att eliminera ett sådant  tankesätt samtidigt som det är viktigt att förstå din roll i det hela.

En skilsmässa behöver inte bara betyda elände och nedgång även då det kan vara otroligt påfrestande för dig, din partner och eventuella barn i familjen. Efter en skilsmässa kan det vara bra att sätta sig tillbaka och ha en överblick över hela bilden istället för att fokusera på detaljerna. Har du på något sätt bidragit till några av de problem som existerade inom er relation? Hur hanterade du till exempel konflikter? Det är sådana frågor som är mycket viktiga att fråga sig själv.

Kommunikation är extremt viktigt i en relation. Att gå runt och vänta på att en partner ska ändra på sig utan att ha kommunicerat de verkliga problemen leder ingenstans. Hur bra är du på att förmedla saker när du har viktiga men jobbiga ämnen att ta upp? Om du finner dig själv konstant tjata om ett och samma ämne ligger möjligtvis hindret hos din partner som kanske inte värdesätter det du har att säga.

Ta ett steg tillbaka och fråga dig dessa frågor. Även då du tagit initiativet att skiljas på grund av de flertal problem ni haft i er relation är det aldrig någon dålig idé att reflektera över dina handlingar och ditt agerande.  

Om författaren

Lenia

Kommentera

Klicka här för att skriva en kommentar