Innan skilsmässan

Snabb och enkel ansökan om skilsmässa online med Digitaliseringsinitiativet

Att ansöka om skilsmässa kräver att man sätter sig in i det administrativa och juridiska kring en skilsmässa. Detta är kan vara både tidskrävande och i vissa fall komplicerat. Det är vanligt att ta hjälp av en advokat, men ofta räcker det med bara lite hjälp. Ett billigt och smidigt alternativ är att göra ansökan online. Via Digitaliseringsinitiativet får du allt material som krävs för att ansöka om äktenskapsskillnad. Det enda du behöver göra är att signera den förberedda ansökan som du får hemskickad på posten.

Så här går en skilsmässa till

  1. Gå in på Digitaliseringsinitiativet.se
  2. Besvara frågorna online. Det tar ca 5 minuter.
  3. Inom två dagar upprättar de skilsmässohandlingar och skickar hem allt färdigt till dig. Handlingarna ska skrivas på och skickas vidare i ett medföljande kuvert.
  4. Därefter tar det 1-6 veckor för tingsrätten att återkomma om skilsmässan. Läs mer om hur lång tid själva handläggningsprocessen tar i olika fall vid en skilsmässa här.

Om författaren

Andreas Johansson

Mitt namn är Andreas och jag är en av initiativtagarna till denna portal. Förutom min egna skilsmässa - en komplicerad med två små barn - jobbar jag dagligen med att hjälpa personer i komplicerade relationer. Det är även andra personer som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter här på sidan.

Kommentera

Klicka här för att skriva en kommentar