Efter skilsmässan

Att gå vidare – 5 dejtingsajter vi rekommenderar

Att träffa någon ny kan kännas omöjligt. Dessutom är det inte lätt att veta hur man ska gå tillväga. På nattklubben känns det som om det bara är ungdomar under 20 som hänger och att ta kontakt med någon på gymmet eller i matbutiken känns läskigt. Tur då att vi lever i en digital tid där man kan swipea sig fram tryggt och bekvämt i sin egen soffa.

Vi har gjort en lista av fem dejtingsajter och appar vi tycker är värda att prova. Vi har bland annat utgått från popularitet, kul extrafeatures, samt användarvänlighet. Vänligen observera att listan gjort utan inbördes ordning.

Match.com

Match.com är en av världens största dejtingsajter och finns i mer än 25 länder. Tog 2014 över dejtingsajterna Spraydate och e-kontakt. Är idag en av de största, mest populära klassiska dejtingsidorna i Sverige, varje månad registrerar sig ungefär 15 000 nya användare. Match.com finns även som app, dessutom erbjuds mingelkvällar tillsammans med andra medlemmar som man även får ta med sina vänner till. Medelåldern är 34 år.
Kostnad per månad? 149-299 kr/månad beroende på om man skriver upp medlemskap för en, tre eller sex månader.

Mazily – för Stockholmaren

På Mazily matchas man ihop med personer med liknande intressen som dig själv. Vid registrering anger man sina nuvarande eller önskvärda intressen. Hittar man sedan en person som man efter en tids chattande skulle vilja träffa, så erbjuder Mazily en guide med aktuella händelser i staden.

Kostar mellan 69-179 kr/månad beroende på hur länge du binder upp dig,  en, tre eller sex månader. Det går även att använda Mazily som en gratistjänst. Det som är inkluderat då är att kontakta andra medlemmar utan resterande funktionalitet som är unikt för Mazily.

Happy pancake

Ett kostnadsfritt alternativ där du skapar en profil genom att välja, smeknamn, bild, textbeskrivning. Det går även att lägga in fler bilder i ett fotoalbum.

Du kan hitta andra medlemmar genom att söka på egenskaper eller ett smeknamn om du vet användarnamnet på medlemmen. Happy pancake har även en funktion där du kan fylla i egenskaper hos din drömpartner och sedan få en lista av användare som passar in på beskrivningen och som du kan kontakta genom Happy pancakes meddelanden.

För att hålla ordning på dina kontakter kan du lägga medlemmar som favoriter och göra privata anteckningar om dessa. Det går även att blockera andra användare. Det gå även att se vem som besökt din profil.

Happy Pancake är kostnadsfritt eftersom de har annonsering på hemsidan.

Mötesplatsen

Mötesplatsen har en egen app för både Android och iOS. Att bli medlem kostar ingenting, men du som icke-betalande medlem är begränsad. Som gratismedlem kan du skapa en profil och presentera dig själv samt se vilka som besökt din profil.

Mötesplatsen kollar igenom alla nya användare och deras bilder för att säkerställa att alla användare är seriösa. Som användare kan man limitera vilka som ska kunna besöka din profil.
Med ett betalt medlemskap får man tillgång till samtliga Mötesplatsens funktioner. Är man betalmedlem kan man även skicka meddelanden till andra användare.

Betalda medlemskap kostar 149-299 kr/månad beroende på om man signar upp sig på en, tre eller sex månader.

Elitsinglar

Sidan vänder sig till akademiker och är en litet dyrare dejtingsajt. För att bli medlem måste man göra ett personlighetstest med runt 100 frågor och tar mellan 30-60 minuter att fylla i. Syftet med personlighetstestet är att kunna matchas ihop andra medlemmar enligt din personlighet, vad du tycker är viktigt hos din partner och dina önskemål. Uppgifterna visas inte upp för andra utan används för att Elitsinglar ska kunna matcha ihop dig med andra användare.

Som betalande medlem hos Elitsinglar får man tillgång till en profil baserad på personlighetstestet, kan skicka meddelanden till andra användare, partnerförslag varje dag, samt tillgång till Elitsinglars app.

Medlemskap kostar mellan 150-699 kr/månad beroende på hur länge du binder upp dig – tre, sex, tolv eller 24 månader.

Om författaren

Lenia

En kommentar

Klicka här för att skriva en kommentar

  • Jo dessa är ju några av de mest kända och större dejtingsajterna, men det finns också flertalet appar som blivit alltmer populära under de senaste åren. B.la Tinder, Happn, Badoo.