Innan skilsmässan

Din partner är otrogen – ta inte på dig skulden

En man har varit otroghen mot sin fru

Oavsett vilket land man kommer ifrån, vilken kultur man har eller vilken tidsepok det är så tycks otrohet vara ett förekommande beteende. Ett beteende som i de flesta fall resulterar i en tillitsbrist under en lång tid i relationen. Det är bara den nya erfarenheten av trohet som isåfall kan läka denna brist på tillit. Det finns ett uttryck som lyder, ”Man ska inte ljuga så det sårar någon men heller inte säga sanningar som sårar.” Men även om sanningen är grym så får man vara beredd på att ta konsekvenserna för sina handlingar. Ett stabilt förhållande innehåller ömsesidig tillit för varandra och är man ärlig med sina misstag så kan också chansen för att bli förlåten att öka.

Det är vanligt att personen som varit otrogen vill lägga skulden på sin partner som ett sätt att förmildra ens egna felaktiga beteende. I värsta fall tar till och med den sårade personen på sig all skuld av den andre partens otrohet. Vare sig du är personen som har varit otrogen eller inte, ska du försöka att få ett rättvist perspektiv på situationen. Går tilliten att vinna tillbaka? Försök att motstå kortsiktiga beslut och agera istället utifrån vad som är bäst för dig i längden. En sådan kris som en otrohet innebär, kan vara en ögonöppnare att något inte riktigt är som det ska i relationen. Är det någonting ni behöver förändra? Vad var det som gjorde att vi en gång föll för varandra? Vad skulle föra oss närmre varandra?

Taggar

Om författaren

Andreas Johansson

Mitt namn är Andreas och jag är en av initiativtagarna till denna portal. Förutom min egna skilsmässa - en komplicerad med två små barn - jobbar jag dagligen med att hjälpa personer i komplicerade relationer. Det är även andra personer som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter här på sidan.

4 kommentarer

Klicka här för att skriva en kommentar

 • Hej! Jag är helt ny på denna sidan och har inte hunnit titta igenom mycket mer än det som jag är rädd för att jag kommer behöva inom snar framtid.

  Jag har en fråga;
  Är detta ”endast” en sida för informationshämtning eller används den även som forum?
  Jag befinner mig i en situation som för mig är helt bisarr och hade velat höra från andra som gått igenom en skiljsmässa, hur de har upplevt det.
  kan man göra det här?

  • Hej Chris,

   Tack för din kommentar.

   Du väljer själv hur du vill använda denna sida vare sig om det handlar om informationsinhämtning eller för att få svar på frågor.

   Ni kan absolut interagera med andra användare.