Efter skilsmässan Skilsmässa med barn

Hur ska jag introducera en ny partner för mina barn?

Ensamstående pappa med sitt barn på en strand
Gå vidare efter en skilmässa

Barn är ömtåliga. Att introducera en ny partner är ofta ett känsloladdat ämne. Det är många faktorer man bör ta hänsyn till innan man välkomnar en ny person in i barnens liv. Ta hänsyn till vilken ålder barnen befinner sig i och handla därefter.

Ta inte hem någon efter att du nyligen skiljt dig. Båda du och barnen behöver tid att bearbeta sorgen. När tiden är kommen kan det vara bra att din nya partner och barnen får träffas en kort stund på ett naturligare sätt än en uppstyrd middag. Presentera personen som en vän i början för att senare släppa in henne/honom alltmer i ditt och barnens liv. Vare sig det är du eller din före detta som funnit en ny partner måste ni visa ömsesidig hänsyn. Se till att lämnas barnen utanför då de har en tendens att ta på sig skulden. Det är inte deras uppgift att ta ställning till vad som är rätt och fel. Respekten gentemot sin före detta och sina barn är jätteviktig.

Låt inflyttningen ske i lugn takt och på barnens villkor. De måste känna sig bekväma med att släppa in en ny människa i sin vardag. En ytterligare särflyttning skulle skada, speciellt yngre barns tillit till människor. Var noga med vem du släpper in och se till att relationen till din nya partner anses långsiktigt och tryggt.

Om författaren

Anna

Kommentera

Klicka här för att skriva en kommentar